Založ si blog

Symbolom lásky nie je srdce, ale pomaranč

Od včera sa cítim ako hrdinka. Ešte vo februári som teatrálne predpovedala zrušené maturity. O dva mesiace sa táto predstava stala skutočnosťou a ja dnes sedím v kuchyni, pijem čierny čaj a premýšľam  nad novou zárobkovou činnosťou.  Veštenie temnej budúcnosti? Znie to dosť  dobre, však?  Možno by som sa dostala aj do hlavného vysielacieho času alebo aspoň  ako polnočné terno pre osamelých.  Žena s flegmatickým výrazom tváre, gúľajúce oči a čistý pesimizmus,… to chceš.

 

zdroj: Autor.
najkrajšia mačka v hre

Ručné práce mi teda nevyšli a varenie tiež nie je mojou obľúbenou činnosťou.  Nuž, to je fakt. Ako vegan, ktorý sa zasekol niekde na začiatku svojho racionálneho rozhodnutia – zachrániť zem, som  o tom presvedčená. Zem som síce nezachránila, ale pár zvierat áno. A tam to aj zostalo, žiadne foodblogy, žiadne fotky jedla, žiadne inovatívne recepty, žiadna svojpomocná cesta za úspechom a miliónovým zárobkom a nič, čo by nadväzovalo na môj veľký životný krok po rokoch vegetariánstva. Nech…  viem predpovedať budúcnosť, aspoň si to myslím, tak ma v tom, prosím, nechajte aspoň ešte ďalšie dve hodiny.

 

Celé mesiace sa môj životný krok držal naozaj skvele až na chvíle, keď som  musela variť. Nie, ani v tomto prípade absolútnej potreby som sa nedokopala k šporáku. Vegan a absolútna neschopnosť v kuchyni nejdú  vôbec dokopy. Nie je to jing a jang a žiadne spriaznené spojenie, ktoré by určili  hviezdy. Hlad.  Vedeli ste, že nemôžete položiť vrecko ryže do kovovej nádoby, zapnúť oheň, nechať to tak, medzitým si hodiť oddychový iqos, potom nechať zovrieť vodu v kanvici a nakoniec to úbohé vrecko zaliať horúcou vodou? Ak ste to vedeli, tak nič. Ak ste to nevedeli a ste tiež rovnako v šoku ako ja, potom to ani neskúšajte, ryža sa prilepí o hrniec, voda bude náhle žltá, ako by sa do nej vyliala tequila a celé to bude odporne smrdieť.

 

Mám rada pomaranče. Povzdych. Také tie viac sladké ako kyslé, ktoré sa vám rozplývajú na jazyku a zapĺňajú deficit vitamínu C… alebo niečo také. Neviem ich šúpať. Vždy, vždy, prisahám, že vždy skončím celá uleptaná  aj za ušami, prípadne to vzdám v polovici. Možno je to  nejaká životná metafora o láske k zložitým veciam, o námahe a času, ktorý musíte venovať k úspechu…. Nie, pre mňa sú to len obyčajné klišé omáčky, ktorých sa rada vzdám.  Všetko zlé je vraj na niečo dobré, a tak nám život podsúva ďalšiu paralelu o tom,  že ak vám niekto ošúpe pomaranč, urobí to z čistej  lásky.  Neverím, že by to niekto len tak. Len tak bez lásky.

 

Táto myšlienka sa mi dosť pozdáva,  ale  dieru s ňou do sveta zrejme neurobím…

Vykorisťovanie autora alebo ako si z neho spraviť handru

15.09.2020

Vydavateľ sa nechce rozpisovať o príčinách, tak to napíšem zaňho. Príčinou sporu je, že HRUBÝM SPÔSOBOM PORUŠILI AUTORSKÝ ZÁKON a knihu vydali a distribuovali bez PLATNEJ VYDAVATEĽSKEJ ZMLUVY. Áno, podala som trestné oznámenie. Okrem iného vydavateľ ani nerešpektoval zákon o povinných výtlačkoch do knižníc v zmysle zákona (Zákon č. 212/1997 Z. z.) Je [...]

Dožijem sa výsledkov vyšetrovania?

08.09.2020

Dnes mi bol zaslaný komentár , ktorý uverejnila na svojom profile riaditeľka vydavateľskej sekcie vydavateľstva, ktoré vydalo moju knihy Pomiluj ma, keď umrie láska, . Z mojej strany bolo podané trestné oznámenie vo veci porušenia autorských práv a prokuratúra už postúpila vec orgánom činným v trestnom konaní. Nie len, že mi „ukradli“ knihu resp. vydavateľská [...]

Čo je skutočné a čo nám len predostrela spoločnosť?  

13.06.2020

Včera som so svojou priateľkou viedla zaujímavý rozhovor. Teda viedla… skôr som mala akúsi filozofickú prednášku pred zaspávaním a to sa stalo podnetom pre tento článok, ktorého nádych bude trochu iný, než ten, na aký ste si už u mňa zvykli. Prejdime rovno k veci. Narodíme sa, dajú nám meno, naučíme sa jesť, prestať plakať, piť, stáť na nohách, [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Neullior.Aeternum

Volám sa Neullior. Volajte ma Neullior.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 40950x
Priemerná čítanosť článkov: 2275x

Autor blogu

Kategórie