Založ si blog

Igor Matovič splnil môjmu psovi sen

Sedela som tam v tráve pod kvitnúcimi hruškami medzi  mravcami, húsenicami a všetkými  tými odporne roztomilými chrobákmi, z ktorých mám obrovský strach.  Je to chlad v mojej hlave  pred bezprostredným koncom sveta.

 

Svet sa dnes ráno zbláznil a včera tiež. Nakupovanie nikdy nebolo otravnejšou činnosťou ako dnes. Miniatúrny  dezinfekčný prostriedok na ruky za bezkonkurenčnú cenu! Len 12.99!  Bože! Asi umriem  na málo dezinfekcie, ak neumriem na nudu. Ale dosť o umieraní a tragických koncoch.

 

Hodinu som sledovala plaziace sa simáky po odpadnutom konári. Pamätáte si ešte na „ slimáčku máčku, vystrč rôžky….“  Hit môjho detstva a dlhoročná odrhovačka. Naučila som sa pliesť púpavové vence, ktoré by sa nerozpadli hneď po  tom, čo  ich pohladí jarný vánok.  A tiež už viem pískať na tráve, ako najväčšia dvadsaťjeden ročná pani našej ulice.

Zdroj: autor.

Na o tri domy ďalej  máme obrovské veľké polia a háj. Veľa zelene, a ak je niekde veľa zelene, znamená to, že je tam aj veľa kliešťov. Nikdy som nemala kliešťa a určite to nie je najkrajší prírodný dar. A tá príroda tiež nie je tak skvelý nápad, ak sa tam schádza celé obyvateľstvo našej obce. Buď sú všetci v supermarkete, alebo obdivujú snežienky a medvedí cesnak.

Som už mesiac doma. Mesiac bez práce. Je mi jasné, že nie som jediná, ale skúšala som sa vyhecovať k nejakým heroickým výkonom, ako štrikovanie, vyšívanie, tvorba brmbolcov alebo   iné handmade, ktoré by som mohla predávať na modrom koňovi, sashe a trhnúť tak neskutočný biznis, pretože  teraz je tá najvhodnejšia doba. Nie, to nie je, ale pravda neznie tak zábavne.

Moja jemná motorika  je úplne mimo, takže biznis sa nekoná. Rúško som si síce ušila, ale  je mi tak trochu o desať centimetrov väčšie.Škoda tašky od  nášho nového premiéra s dobre vyladeným popisom „ Fico chráni zlodejov“. Aby sme si to ujasnili, strihala som druhú stranu, lebo 100% bavlna  z marketingového daru mi prišla vhodnejšia, ako strihať Barbie obliečky.

 

Už však viem, ktorá zmrzlina je najlepšia,  že kofola je strašne hnusná. Prijemným  bodom týchto dní je ranná káva na terase,  poobedná káva na terase, večerný čaj na terase a psy, ktoré ma  ešte stále majú dosť. Tie  ich modlitby za celodenné trávanie času s pánom, neboli najlepším nápadom. Ach, a keby ste videli tie otrávené chlpaté tváre!  A Nie,  s kosačkou na trávu to práve dvakrát dobre neviem, ale zasadila som ríbezle.

 

Ešte chvíľu a začnem si odkladať peniaze na dôchodok, aby som mohla byť aktívnym dôchodcom, pretože toto asi nedám. A možno dám, lúštim krížovky a sudoku je uplne hard level. Tak možno na konci karantény …

Vykorisťovanie autora alebo ako si z neho spraviť handru

15.09.2020

Vydavateľ sa nechce rozpisovať o príčinách, tak to napíšem zaňho. Príčinou sporu je, že HRUBÝM SPÔSOBOM PORUŠILI AUTORSKÝ ZÁKON a knihu vydali a distribuovali bez PLATNEJ VYDAVATEĽSKEJ ZMLUVY. Áno, podala som trestné oznámenie. Okrem iného vydavateľ ani nerešpektoval zákon o povinných výtlačkoch do knižníc v zmysle zákona (Zákon č. 212/1997 Z. z.) Je [...]

Dožijem sa výsledkov vyšetrovania?

08.09.2020

Dnes mi bol zaslaný komentár , ktorý uverejnila na svojom profile riaditeľka vydavateľskej sekcie vydavateľstva, ktoré vydalo moju knihy Pomiluj ma, keď umrie láska, . Z mojej strany bolo podané trestné oznámenie vo veci porušenia autorských práv a prokuratúra už postúpila vec orgánom činným v trestnom konaní. Nie len, že mi „ukradli“ knihu resp. vydavateľská [...]

Čo je skutočné a čo nám len predostrela spoločnosť?  

13.06.2020

Včera som so svojou priateľkou viedla zaujímavý rozhovor. Teda viedla… skôr som mala akúsi filozofickú prednášku pred zaspávaním a to sa stalo podnetom pre tento článok, ktorého nádych bude trochu iný, než ten, na aký ste si už u mňa zvykli. Prejdime rovno k veci. Narodíme sa, dajú nám meno, naučíme sa jesť, prestať plakať, piť, stáť na nohách, [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Neullior.Aeternum

Volám sa Neullior. Volajte ma Neullior.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 41121x
Priemerná čítanosť článkov: 2285x

Autor blogu

Kategórie