Založ si blog

COVIDANT 2020

Covidant. Celkom schopné pomenovanie pre tohtoročných maturantov. Som jedným z nich. Dúfam, že moje maturitné vysvedčenie bude brané vážne. My prirodzení intelektuáli sme to zvládli so skvelým priemerom. Chválim sa, keď ma už nikto iný nepochváli.

Neviem, čo urobim s oznamkami, ktoré mi doma ležia bez fotografií. Desať som sa rozhodla venovať spolužiačke. Dve preto, že má dve mená a zvyšné celej jej rodine, pretože mi počas štyroch rokov vždy ochotne požičala perá. A ja som ich pravidelne strácala. Toľko málo z mojej vďaky.

Prihlášku na vysokú školu v Českej republike som sa tento rok rozhodla nepodať aj pre stále uzatvorené hranice, prísne opatrenia a nezodpovedané otázky. Podám si ju ďalší rok, zatiaľ sa môžem trápiť na trhu práce a ďakovať nebesám, ak sa niekde uchytím.

Ako grafik digitálných médií to nebude žiadna rozprávka. Grafické firmy a agentúry o absolventov nejavia záujem, slovenské učebné plány sú nastavené veľmi povrchne, požiadavky na grafika juniora sú nastavené príliš vysoko a mal by zvládať toho toľko, čo v zahraničí zvládajú traja ľudia, a ešte k tomu ide vždy o samostatne platenú pozíciu. U nás to nehrozí. Tu nám ponúknu hrdinskú minimálnu mzdu. Tlačiarenské stroje sme v odbore nevideli ani z diaľky, sieťotlač je pre nás len teoretický pojem. Na životnosť to jednoducho bez kontaktov a zákazok necítim.

Okrem klikania na myš, písania a čítania, som manuálne absolútne nezručná. Práca za pásom mi nepôjde rovnako ako administratívne záležitosti. Umenie a kultúra bude moj smer a to neznie momentálne veľmi dobre. Žiadna hviezda zo Smotánky a miliónový Mercedes pred domom. Ešte nie.

Predstavy o živote a príjemnom kariérnom raste padajú. Pracujem od šestnalstich rokov a moj posun bol z obyčajnej reštaurácie do tej hotelovej. Ale gastro nie je smer pre mňa. Ľudia sú milí a niekedy vôbec nie sú milí. Kričia a dávajú mi za vinu všetko dianie sveta.

Takže dnes pozerám Kapitána Ameriku, vytváram motivačné listy a dúfam, že ak mi Boh nadelil len dobré komunikačné zručnosti slovom aj písmom, tak má so mnou naozaj dobrý plán. Dúfam, že lepší ako s ministrom zdravotníctva, pre ktorého je Jóga nástrojom diabla.

Zdroj: Autor

 

 

Vykorisťovanie autora alebo ako si z neho spraviť handru

15.09.2020

Vydavateľ sa nechce rozpisovať o príčinách, tak to napíšem zaňho. Príčinou sporu je, že HRUBÝM SPÔSOBOM PORUŠILI AUTORSKÝ ZÁKON a knihu vydali a distribuovali bez PLATNEJ VYDAVATEĽSKEJ ZMLUVY. Áno, podala som trestné oznámenie. Okrem iného vydavateľ ani nerešpektoval zákon o povinných výtlačkoch do knižníc v zmysle zákona (Zákon č. 212/1997 Z. z.) Je [...]

Dožijem sa výsledkov vyšetrovania?

08.09.2020

Dnes mi bol zaslaný komentár , ktorý uverejnila na svojom profile riaditeľka vydavateľskej sekcie vydavateľstva, ktoré vydalo moju knihy Pomiluj ma, keď umrie láska, . Z mojej strany bolo podané trestné oznámenie vo veci porušenia autorských práv a prokuratúra už postúpila vec orgánom činným v trestnom konaní. Nie len, že mi „ukradli“ knihu resp. vydavateľská [...]

Čo je skutočné a čo nám len predostrela spoločnosť?  

13.06.2020

Včera som so svojou priateľkou viedla zaujímavý rozhovor. Teda viedla… skôr som mala akúsi filozofickú prednášku pred zaspávaním a to sa stalo podnetom pre tento článok, ktorého nádych bude trochu iný, než ten, na aký ste si už u mňa zvykli. Prejdime rovno k veci. Narodíme sa, dajú nám meno, naučíme sa jesť, prestať plakať, piť, stáť na nohách, [...]

Branislav Zurian

Zurianova inšpekcia prešla reorganizáciou i personálnymi rošádami. Podľa Šutaja Eštoka boli nevyhnutné

18.04.2024 11:36

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Neullior.Aeternum

Volám sa Neullior. Volajte ma Neullior.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 41043x
Priemerná čítanosť článkov: 2280x

Autor blogu

Kategórie